Ta kontakt
Bostadsaktiebolaget Åbo Harpunens

Meripoiju

Byggandet av Harpunkvarterets i ordningsföljd fjärde bostadsaktiebolag, Åbo Harpunens Meripoiju, påbörjades i oktober 2020 och huset uppskattas bli färdigt våren 2022.

Allt från ettor till fyror

Bostads Ab Åbo Harpunens Meripoiju byggs på Harpunkvarterets östra sida och ansluter till raden av hus som börjar med Majakka i norra spetsen och går mot Slottsgatan.

Meripoiju består av två femvåningshus med ett trapphus. Bolaget kommer att rymma 78 ägarbostäder, vars storlekar växlar från kompakta ettor till generösa fyror.

Kvalitetsboende ner till minsta detalj

Alla Meripoijus bostäder har inglasade balkonger, dessutom har en del av bostäderna på första och andra våningen en egen gård. Uppvärmningsformen är jordvärme, och bostäderna värms upp med vattencirkulerande golvvärme som också används till nedkylning. Bostäderna har en lägenhetsspecifik maskinell till- och frånluftsventilation med värmeåtervinning och lägenhetsspecifik reglering.  

Ljusfibernät, Cat 6-nätverkskablar som möjliggör snabba bredbandsanslutningar och internetuppkoppling finns som standard. Bolagets bilplatser ligger under gårdsdäcket i en parkeringshall som används av alla husbolag i kvarteret. Harpunkvarterets hela gårdsområde blir färdigt innan sommaren 2021, så Meripoijus kommande invånare kommer att kunna njuta av en färdig innergård med mångsidiga aktivitetsmöjligheter.