Ta kontakt

Essis drömhem förvandlades från tvåa till trea i en handvändning

Essi Korpela är en av Harpunkvarterets Majakkas nya invånarna. Essi håller på med idrott och musik och hennes hem är ett praktexemplar på de mångsidiga möjligheter som det unika bostadskvarteret erbjuder. Den radhusliknande terassen, rymliga balkongen och det fungerande köket gjorde intryck på Essi och planlösningen ändrades med snabb tidtabell enligt invånarens önskemål.

Åbobon Essi Korpela berättar att hon sökt en liten trea i närheten av centrum med egen terass. Bostaden som uppfyllde önskemålen fanns i Harpunkvarteret. Affären gjordes i mars, bara en månad innan Harpunkvarterets Majakka färdigställdes.

“Jag hade som krav att en 60 kvadrats tvåa skulle gå att göra om till en trea. Jag köpte bostaden rätt sent, men trots det kunde förändringen genomföras. Vardagsrummet delades upp i två rum med hjälp av en mellanvägg”, berättar Essi nöjt.

Ett perfekt läge också utan bil

Som bostadsköpare såg Essi många fördelar med Harpunkvarteret. Essi som för det mesta rör sig med cykel och till fots beskriver läget som perfekt.

“Aura å är precis intill och det är kort väg till centrum. Föllärihållplatsen ligger också nära, om man vill utnyttja Åbo stads stadscyklar”, räknar Essi upp.

“Kvarterets läge är utmärkt också med tanke på olika tjänster. I närheten finns flera restauranger och sjöfartsmuseet Forum Marinum. Kakolaområdet är också förvånansvärt nära, med till exempel eget bageri och bryggeri.”

På den yogande ingenjörens terass växer chili och tomater

Essi berättar att hon blev särskilt förtjust i bostadens planlösning. 60 m² gick smidigt att göra om till en trea, som får mer ljus och rymd av den sju kvadratmeter stora balkongen och den stora terassen. På den ljusa balkongen växer också chili, tomater, sallad och andra goda nyttoväxter.

Diplomingenjörens yoga- och musikintressen syns i hemmets detaljer.

“I balkongens tak installerades en krok, dit jag tryggt kan fästa en hängstol eller ett silkestyg som används i luftyoga. Jag spelar också piano och sjunger, och bostadens läge är också därför perfekt, eftersom jag inte bor vägg i vägg med någon”, skrattar Essi som bor granne med cykelförrådet och trappuppgången.

Sommarsolen värmer på kvartersgården

Essi har även hunnit bli bekant med kvarterets innergård. Hon berättar att hon njutit av de ljusa försommarkvällarna på gräskullen på kvartershusets tak och beundrat Åbo slotts vyer från sin solstol.

“Jag väntar med spänning på hur kvartersgården kommer att utvecklas. Det kunde till exempel vara trevligt med en grillplats, där man på ett naturligt sätt bekantar sig med grannar i samband med grillandet. Invånarhusets bastu kunde lämpa sig även för större inflyttningsfester”, planerar Essi.