Ta kontakt

Hela släkten i samma kvarter

Bostadsaktiebolaget Turun Harppuunan Meripoiju blir färdigt våren 2022, men de snabbaste har redan hunnit köpa ett eget hem i huset, som ännu är under byggnad. En av dem är Mikael Lindström, som tillsammans med sin fru Gun ska flytta till en trea i Meripoiju. Eftersom en del av släkten redan bor i Harpunkvarteret, går det säkert lätt att bli hemmastadd.

Mikaels och Guns blivande hem i Meripoiju är redan den tredje bostaden som ligger i Harpunkvarteret och ägs av familjen Lindström.

“Vår yngsta son bor i Majakka, och vår andra son har nyligen köpt en bostad i Puosu”, berättar Mikael Lindström. “Dessutom bor även min kusin i Puosu!”

Den maritima känslan tilltalar före detta Utöbon

Men varför just Harpunkvarteret? Mikael som är hemma från Utö, börjar med att berätta att han gillade den havsinspirerade framtoningen, som också går att finna i husens namn.

“Det är ett roligt sammanträffande att kvartershuset i mitten av innergården heter Luotsi – det är många i vår släkt som jobbat som lots. För mig är det viktigt att havet och Aura å ligger nära Harpunkvarteret.”

Paret Lindströms val styrdes också av boendekostnaderna. Mikael berättar att de gått noggrannt igenom bostadsalternativen i Åbo centrum och upptäckt att Harpunkvarterets boendekostnader var helt klart lägst.

“Att huset står på egen tomt är en viktig faktor och jordvärmen garanterar förmånliga kostnader. Samtidigt är energisjälvförsörjningen även en miljöfråga”, påminner Mikael.

Innergårdens löpbana och nya kvarteret känns lockande

Det blivande hemmet i Meripoiju är en trea på 73,5 m2, perfekt för två invånare. Bygget fortgår enligt tidtabell och till näst får Mikael och Gun välja ytmaterial och fast inredning bland tillgängliga alternativ.

Förutom läget och energilösningarna berömmer den blivande invånaren även Harpunkvarterets stora innergård.

“Vårt viktigaste fritidsintresse är skärgården. Vi har båtplats i Korpo och tillbringar fritiden i Jurmo- och Utötrakten”, säger Mikael. “Jag idrottar också gärna, så löpbanan som går runt kvartershuset Luotsi intresserar mig också. Där kunde man springa lite.”

“Innergården känns trevlig överlag och det ska bli spännande att se om det uppstår en samhörighetskänsla och hurdana gemensamma evenemang som kommer att arrangeras”, kommenterar Mikael.

Samuel har redan hunnit bli hemmastadd i Puosu

Mikaels och Guns son Samuel Lindström har bott i Harpunkvarteret lite på en månad, och har redan hunnit bli hemmastadd i kvarteret. Samuel som bor i Puosu tillsammans med sin partner, berättar att tvåan på 50,5 m2 passar dem utmärkt i nuläget.

“Vi flyttade hit från andra sidan av centrum från en bostad på 34 kvadrat, så nu har vi betydligt mer plats för oss och för vår hund. Nu är det också bekvämare att pendla till jobbet i Reso, då jag kan ta den snabbare rutten”, berättar 28-åriga Samuel.

Samuel berättar att den viktigaste orsaken för flytten till Puosu var föräldrarna, som blivit övertygade av kvarterets goda sidor. Brodern bor redan i samma kvarter och om ett år bor även föräldrarna där, men Samuel tror inte att han kommer att träffa familjemedlemmarna oftare än hittills.

“Det har även att göra med mina arbetstider, eftersom de varierar mycket och jag jobbar ofta när andra har ledigt. Men jag tror att man i mångt och mycket kan ha glädje av att släktingar bor i samma kvarter. Om man till exempel glömmer nycklarna hemma eller behöver snabbt få hjälp med något, så underlättar det att man är grannar.”