Ta kontakt

Jesse fann en pärla nära centrum av stan

28-åriga Jesse Lindsten, som tidigare bott i sjätte stadsdelen, letade ursprungligen efter en radhuslägenhet i Åbo, men blev förtjust i första våningens etta i Harpunkvarterets Majakka. Den atletiska unge mannen uppskattar gårdsområdets motionsmöjligheter och trivs på sin egen terrass. 

När Jesse Lindsten letade efter sin första ägarbostad hade han som kriterier en egen gård och ett läge på rimligt avstånd från centrum. Idén till en 35-kvadrats etta i ett splitternytt våningshus kom som en överraskning också för honom.

“Jag var redan inställd på att köpa en sliten bostad och totalrenovera den efter egen smak, då mina föräldrar såg försäljningsannonsen för Harpunkvarteret och tipsade mig om att jag borde ta en titt på ettan”, säger Jesse. “Och så gick det som det gick, jag föll pladask när jag kom in i bostaden.”

Fd-hockeyproffs hemmastadd i Åbo

Jesse, som är hemma från Salo, berättar att han flyttade hemifrån redan som 16-åring när han började på idrottsgymnasium i Åbo. Den storvuxna anfallaren spelade i TPS på juniorernas FM-liganivå tills han blev tjugo, sedan förde hockeyn honom till nya orter. Under de säsonger han spelade i Mestis och Finlandsserien hann han bland annat bo i Björneborg, Keuru och Villmanstrand innan han flyttade tillbaka till Åbo.

“Tre år sedan när min Finlands-turné tog slut och jag beslutade att stanna här för gott, tänkte jag att det skulle vara roligt att hitta ett hem med plats för utemöbler och en grill. Därför tittade jag först på radhuslägenheter, men det här är nog en riktig pärla. Trots att det är smått utgör första våningens bostad en perfekt kombination av ett radhus och de bästa sidorna av att bo mitt i stan”, beskriver Jesse.

Motionering möjligt på innergården

Jesse, som numera säljer husbilar, bor i ettan tillsammans med sin flickvän. Han njuter av en fritid som inte längre är strikt inrutad.

“När min hockeykarriär tog slut för tre år sedan, parkerade jag hockeyutrustningen i förrådet och skaffade mig mitt första riktiga jobb så att säga”, berättar Jesse. “Nu njuter jag av livet och uppskattar det att jag själv lägger upp min tidtabell. På somrarna spelar jag golf och för ett och ett halvt år sedan blev vi med killarna intresserade av padel.”

Den sportiga mannen gillar också Harpunkvarterets mångsidiga innergård. Jesse, som redan tidigare hade fattat tycke till utemotionsredskap, trivs på gården särskilt under sommaren.

“När gården på sommaren blev färdig, fick vi kanonbra motionsmöjligheter. Det finns bland annat en basketplan och motionsredskap som varit i flitig användning.”

Förmånliga boendekostnader ett plus

Jesses absoluta favorit i hemmet är terrassen med dess grill. Av kvarterstjänsterna nämner han särskilt Kvartershuset Luotsis bastu som invånarna kan boka. Precis alla har en möjlighet att njuta av bastubad även om de inte har en bastu i sin bostad.

“Det finns många goda sidor i en ny bostad. Det är relativt bekymmerslöst att bo när allt är i skick och boendekostnaderna är låga. Jag kan absolut rekommendera Harpunkvarteret till någon i samma livssituation som mig”, konstaterar Jesse.

“Många i min bekantskapskrets har tyckt att konceptet verkar bra. När kompisarna kommit på besök har jag låtit dem göra en runda på gården och visat omkring dem, och många har undrat över att det så nära centrum finns en sådan här helhet.”