Ta kontakt

Visningar i Meripoiju redan nu!

Byggandet av Meripoiju, det fjärde bostadsaktiebolaget i Harpunkvarteret, har fortlöpt enligt tidtabell och vi är inte ett dugg förvånade över att husparets hem redan väckt köparnas intresse. Även om byggarbetena fortsätter vid Meripoiju kan man redan nu bekanta sig med bostäderna på plats. På med hjälmen och häng med på visningsrunda!

Meripoiju, som består av två femvånings bostadsvåningshus med en trappa, reser sig på Harpunkvarterets östra sida bredvid den redan färdigställda Majakka. Bolaget har totalt 78 ägarbostäder vars storlekar varierar från ettor, som känns betydligt rymligare än de egentliga 34,5 kvadrat de mäter, till mer spatiösa 90,5 kvadrats fyrarummare. Du kan bekanta dig närmare med Meripoiju redan nu genom att boka en skild privat visning eller delta på en öppen visning.

Modell ger helhetsbild

Visningsrundan för Meripoiju startar med samling i Kvartershuset Luotsi, där också basturna som finns till invånarnas förfogande är belägna. När kvarteret står klart kommer Luotsi också att erbjuda gemensamma utrymmen för olika aktiviteter. Till en början presenterar OP Hems fastighetsförmedlare en arkitekturmodell över Harpunkvarteret för att ge en heltäckande bild på hur denna unika helhet med gårdsområden kommer att se ut som färdig.

Ljusa bostäder i modern smak

Eftersom rundvandringen sker på ett bygge, måste alla deltagare förbinda sig till att följa säkerhetsbestämmelserna. När alla klätt sig i hjälm och skyddsväst, för förmedlaren besökarna till Meripoiju och presenterar på vägen garaget som byggs under gårdsdäcket.

Visningsbostaden är en 35 kvadrats etta på andra plan med fransk balkong. Den ger en bra bild på hur hemmen i Meripoiju kommer att se ut som färdiga. Badrumsmöbler, ytmaterial, köksapparatur och skåpstommar har redan installerats. Den ljusa parketten framhäver bostadens rymlighet medan badrummens kakel medför personlig värme i helheten. Vill man kan man också titta in i en 90,5 kvadrats fyrarummare på översta våningen, där sovrummet har en takhöjd upp till fyra meter.

Terrassen ger extra utrymme till ettorna

Novemberregnet piskar och vinden viner, men inne kan man redan ana vårens stämning då Meripoijus huspar står färdiga och bostäderna färdigställts.

De 35 kvadrat stora ettorna på första våningen har en terrass med vy mot morgonsolen, och bakom husen mittemot kan man se en glimt av Suomen Joutsens master från kajen vid Forum Marinum. Flera av dessa ettor, som förenar det bästa med radhus- och våningshusboende, är fortfarande lediga. Från de övre våningarnas balkonger på östra gaveln kan man lite längre bort skymta Varvsstrandens kranar och Martinskyrkans torn.

Från gårdssidans balkonger dras blicken över odlingslådorna och motionsredskapen till Kvartershuset Luotsi och dess ytmaterial av Organowood, som med tiden får en vacker silvergrå nyans.

Inte undra på att så många redan köpt ett hem i Meripoiju!